Eurodeputat: Putin a câştigat o bătălie folosindu-se de un iepure austriac

„Explicaţiile gestului Austriei trebuie căutate în zona serviciilor ruseşti. Războiul lui Putin nu se poartă doar în Ucraina! Vedem că astăzi a câştigat o bătălie folosindu-se de un iepure austriac”, scrie pe Facebook europarlamentarul PNL Daniel Buda, după votul din Consiliul JAI.

870 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat: Putin a câştigat o bătălie folosindu-se de un iepure austriac

Eurodeputat: Putin a câştigat o bătălie folosindu-se de un iepure austriac

„Votul Austriei de astăzi nu a fost doar împotriva României, ci şi împotriva Uniunii Europene! Uneori, <haina cuvintelor este prea strâmtă> pentru a exprima ceea ce simţim! Frustrare, nedreptate, sfidare….după votul Austriei împotriva accederii României în spaţiul Schengen! Votul dat reprezintă o sfidare a realităţilor surprinse în România de instituţiile de evaluare a graniţelor şi o sfidare a concluziilor agenţiilor europene gen Frontex! Acestea au spus clar că România nu se află pe ruta migranţilor prezenţi în Austria”, scrie pe Facebook eurodeputatul PNL Daniel Buga.

El aminteşte că reprezentanţii a 26 de state au spus da, Comisia Europeană, Parlamentul European la unison au fost de acord că România îndeplineşte condiţiile tehnice şi politice să fie membră a spaţiului Schengen.

„Cu toate acestea , într-un dispreţ aflat la limita grobianismului Ministrul de interne austriac şi cancelarul Austriei, au ales să se poziţioneze în afara principiilor şi valorilor care au consolidat Uniunea Europeană! Eforturile făcute de Dl Preşedinte, Klaus Iohannis, Prim-ministrul Nicolae Ciucă, sau Ministrul de Interne Lucian Bode, Aurescu de la Externe, nu pot fi comensurate! Chiar dacă rezultatul nu este cel aşteptat este important de subliniat exemplara mobilizare a celorlalte state şi instituţii europene care au fost solidare cu România! Explicaţiile gestului Austriei trebuie căutate în zona serviciilor ruseşti! Acestea au penetrat adânc guvernul Austriac şi i-au metamorfozat acţiunile astfel încat interesele ruseşti în interiorul UE să fie satisfăcute! Războiul lui Putin nu se poartă doar în Ucraina! Vedem că astăzi a câştigat o bătălie folosindu-se de un iepure austriac! Istoria recentă de acum 70 de ani ne aminteşte de un alt austriac care în 1939 a dat foc Europei! Astăzi, <aceeaşi genă recesiva> a reuşit sa producă unele mutaţii pe scena politică internaţională! Austria este însă izolată iar consecinţele pentru ea nu vor întârzia sa apăra! Întreaga comunitate europeană este determinată mai mult ca niciodată să o facă să îşi recunoască greşelile! Cancelariile europene lucrează din plin, iar pentru guvernul Nehammer a început numărătoarea inversă din toate punctele de vedere! Sunt multe lucruri care nu pot fi spuse aici dar care cu siguranţa se fac şi se vor vedea în curând! Şi nu mă refer la boicotul firmelor austrice din România sau la refuzul de a mai merge la schi în Tirol! România nu poate fi îngenuncheată niciodată! Iar istoria ne-a demonstrat acest lucru”, încheie Buda.

Consiliul Uniunii Europene pentru Justiţie şi Afaceri Externe a decis admiterea Croaţiei în Spaţiul Schengen, anunţă Preşedinţia cehă a instituţiei, precizând că au fost respinse solicitările României şi Bulgariei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici