Eurodeputatul Jobbik Bela Kovacs, acuzat de spionarea UE, era în contact permanent cu serviciile secrete ruse

Eurodeputatul Jobbik Bela Kovacs, acuzat de spionaj, era în mod constant în contact cu serviciile secrete ruse, afirmă Szilard Nemeth, vicepreşedintele Comisiei parlamentare care investighează acest caz, informează MTI.

474 afișări
Imaginea articolului Eurodeputatul Jobbik Bela Kovacs, acuzat de spionarea UE, era în contact permanent cu serviciile secrete ruse

Bela Kovacs (Imagine: europarl.europa.eu)

Nemeth, membru Fidesz, a dezvăluit că serviciile secrete ruse au furnizat probe detaliate care demonstrează că Bela Kovacs a spionat.

"Avem de-a face cu un caz de spionaj", a afirmat Zsolt Molnar, preşedintele Comisiei de anchetă.

În schimb, liderul Jobbik, Gabor Vona, a denunţat o campanie de discreditare a formaţiunii naţionaliste.

Potrivit lui Vona, vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, i-ar fi cerut premierului Viktor Orban să diminueze influenţa pe scena politică a Jobbik, argumentând că este "ciudat" că ancheta privind activităţile lui Kovacs a început în anul 2009 iar cazul a fost făcut public abia în campania premergătoare scrutinului europarlamentar.

Biroul Procurorului-şef al Ungariei a anunţat săptămâna trecută că a cerut preşedintelui Parlamentului European (PE) să ridice imunitatea parlamentară a eurodeputatului Jobbik Bela Kovacs, suspectat că spionează instituţii europene în favoarea Rusiei, potrivit ziarului Magyar Nemzet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici