Europa nu-i poate primi pe toţi imigranţii din Siria, Irak sau Africa, avertizează premierul Franţei

Politica de deschidere faţă de refugiaţi adoptată de cancelarul german Angela Merkel nu poate fi "susţinută pe termen lung", a estimat premierul Franţei, Manuel Valls, adăugând că Europa nu-i poate primi pe toţi imigranţii care provin din Siria, Irak sau Africa, relatează Le Figaro.

1174 afișări
Imaginea articolului Europa nu-i poate primi pe toţi imigranţii din Siria, Irak sau Africa, avertizează premierul Franţei

Europa nu-i poate primi pe toţi imigranţii din Siria, Irak sau Africa, avertizează premierul Franţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această politică, care era justificată temporar, nu poate fi susţinută pe termen lung", a răspuns Manuel Valls, întrebat dacă susţine "politica Angelei Merkel de deschidere a frontierelor", într-un interviu acordat grupului de presă regional german Funke şi care urmează să fie publicat sâmbătă.

"Capacităţile noastre de primire limitate, tensiunile din aceste ultime săptămâni - în Germania dar şi în alte locuri din Europa - ne obligă să spunem lucrurile clar: Europa nu-i poate primi pe toţi imigranţii care provin din Siria, Irak sau Africa", a afirmat premierul Franţei.

"Europa trebuie să preia din nou controlul asupra frontierelor sale şi să îşi reia politica în ceea ce priveşte migraţia şi azilul", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici