Europarlamentar român, despre decretul anulat de Putin privitor la Moldova: o ameninţare uriaşă

Europarlamentarul român, Eugen Tomac, a comentat decizia preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, privind anularea unui decret legat de suveranitatea Republicii Moldova, spunând că reprezintă „o ameninţare uriaşă”.

1116 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar român, despre decretul anulat de Putin privitor la Moldova: o ameninţare uriaşă

Europarlamentar român, despre decretul anulat de Putin privitor la Moldova: o ameninţare uriaşă

Mesajul a fost publicat pe Facebook.

„După discursul cu iz sovietic ţinut astăzi la Moscova, Putin a semnat decizia de anulare a Decretului 605 din 07 mai 2012 cu privire la măsurile de implementare a politicii externe a Federaţiei Ruse. Documentul prevedea, printre altele, dezideratul şi angajamentul de a găsi căi de soluţionare a problemei transnistrene pe baza respectării suveranităţii, integrităţii teritoriale şi statutului de neutralitate al Republicii Moldova. Odată anulat decretul adoptat atunci, semnalul este cât se poate de evident. De acum încolo, ne putem aştepta la orice! Avem în faţă o ameninţare uriaşă, transmisă subtil, însă cât se poate de tare şi clar”, a scris Eugen Tomac.

Europarlamentarul mai solicită ca autorităţile române să ia măsuri.

„Bucureştiul are obligaţia să deschidă în sfârşit ochii şi să acţioneze imediat. Statul român trebuie să pregătească, împreună cu R. Moldova, o strategie curajoasă pentru a face faţă acestei crize de securitate. Cine crede astăzi că prin tăcere convingem un criminal să se oprească se înşeală profund. Rusia va continua să joace extrem de agresiv, a demonstrat că nu are pic de respect pentru libertate şi, mai grav, pentru viaţa umană”, a precizat Tomac.

Decretul privind politica externă a Federaţiei Ruse a fost anulat marţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici