Europenii aflaţi la bordul navei Diamond Princess vor fi repatriaţi. Primul avion a decolat deja spre Japonia

  • Uniunea Europeană a dispus cofinanţarea repatrierii cetăţenilor statelor membre aflaţi la bordul vasului de croazieră Diamond Princess
  • Nava a fost plasată în carantină în Japonia din cauza coronavirusului
  • În total, 621 de oameni de la bordul Diamond Princess au fost infectaţi
992 afișări
Imaginea articolului Europenii aflaţi la bordul navei Diamond Princess vor fi repatriaţi. Primul avion a decolat deja spre Japonia

Sursa FOTO: Profimedia

Uniunea Europeană a dispus cofinanţarea repatrierii cetăţenilor statelor membre aflaţi la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, plasat în carantină în Japonia din cauza virusului gripal.

"Uniunea Europeană cofinanţează repatrierea cetăţenilor UE aflaţi la bordul vasului de crozieră Diamond Princess, ancorat în portul japonez Yokohama, prin intermediul zborurilor efectuate de Italia în cadrul Mecanismului UE de Protecţie Civilă", anunţă Comisia Europeană.

Prima aeronavă italiană a decolat deja spre Japonia, iar a doua va pleca în seara aceasta.

O echipă medicală italiană va evalua pasagerii, iar cei care nu au virusul Covid-19 şi nu prezintă niciun simptom de îmbolnăvire vor fi preluaţi. După sosirea în Europa, pasagerii vor începe o nouă perioadă de carantină, organizată şi monitorizată de fiecare stat membru.

Nava Diamond Princess, a companiei Carnival, a fost plasată în carantină în Yokohama din 3 februarie. La bord erau iniţial 3.700 de persoane, dintre care câteva sute au fost depistate ca având Covid-19.

Persoanele infectate, inclusiv doi români, sunt spitalizate în Japonia. Statele Unite au evacuat deja cetăţenii americani care nu erau infectaţi şi care au acceptat să părăsească nava.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici