Evenimentele produse în Libia de la începerea raidurilor internaţionale

Agenţia France-Presse prezintă evenimentele desfăşurate în Libia în cele nouă zile de la începerea raidurilor aeriene internaţionale împotriva forţelor loiale regimului Muammar Kadhafi.

69 afișări
Imaginea articolului Evenimentele produse în Libia de la începerea raidurilor internaţionale

Evenimentele produse în Libia de la începerea raidurilor internaţionale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

- 19 martie - Începutul ofensivei coaliţiei, operaţiunile fiind coordonate de Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie.

- 20 martie - Vehicule militare ale forţelor lui Kadhafi au fost distruse la vest de Benghazi. La Tripoli a fost distrusă o clădire administrativă.

- 22 martie - Au avut loc confruntări armate de amploare între opoziţie şi forţele guvernamentale, la Yefren.

- 23 martie - Confruntări similare au avut loc la Zenten şi Ajdabiya (est).

- 24 martie - Un avion al regimului Muammar Kadhafi a fost distrus la sol în Misrata, unde s-au înregistrat şi confruntări armate de amploare, soldate cu cel puţin 109 morţi şi 1.300 de răniţi.

- 25 martie - O baterie de artilerie a fost distrusă în apropiere de Ajdabiya. Qatarul a devenit prima ţară arabă care participă la raidurile aeriene din Libia. Franţa şi Marea Britanie au anunţat că sunt în căutarea unei soluţii politice şi diplomatice la criza din Libia. Regimul de la Tripoli a exprimat disponibilitatea de aplicare a foii de parcurs propusă de Uniunea Africană pentru încetarea ostilităţilor.

- 26 martie - Opoziţia a preluat controlul asupra oraşelor Ajdabiya şi Brega, îndreptându-se spre Sirt, oraşul natal al lui Kadhafi.

- 27 martie - Opoziţia a preluat controlul asupra terminalelor petroliere de la Ras Lanuf şi Ben Jawad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici