BREAKING NEWS  Evgheni Prigojin, şeful Grupului Wagner, a murit într-un accident aviatic în Rusia. Martori: O rachetă a lovit avionul

Şeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a murit într-un accident de avion în Rusia, alte nouă persoane aflate la bord fiind de asemenea decedate, informează BBC.

44150 afișări
Imaginea articolului Evgheni Prigojin, şeful Grupului Wagner, a murit într-un accident aviatic în Rusia. Martori: O rachetă a lovit avionul

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

UPDATE Prigojin a murit, anunţă un canal de Telegram afiliat Grupului Wagner

Un canal Telegram despre care se crede că are legătură cu Evgheni Prigojin a declarat că liderul Wagner a murit.

Grey Zone a declarat că acesta a fost "ucis ca urmare a acţiunilor întreprinse de trădătorii Rusiei".

UPDATE Biden, despre moartea lui Prigojin

UPDATE Unde se afla Putin, în timp ce avionul lui Prigojin s-a prăbuşit

UPDATE Cine a fost Evgheni Prigojin

UPDATE: Potrivit WSJ, imaginile postate de martori au arătat ceea ce părea a fi urma unei rachete antiaeriene şi apoi avionul, un Embraer Legacy 600, căzând cu o aripă lipsă.

Canalele de socializare apropiate de Wagner au declarat că apărarea aeriană rusă a doborât avionul.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Un avion despre care se spune că îl avea la bord pe Evgheni Prigojin, al cărui grup Wagner a lansat o lovitură de stat eşuată împotriva preşedintelui Vladimir Putin în iunie, s-a prăbuşit în timpul unui zbor de la Moscova la Sankt Petersburg, potrivit oficialilor ruşi.

Toate cele 10 persoane din avion, inclusiv trei membri ai echipajului, au murit în accident, a declarat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit agenţiei de presă de stat RIA Novosti.

Oficialii ruşi au declarat că un bărbat cu numele Prigojin se afla printre pasageri, fără a da mai multe detalii.

Rebeliunea lui Prigojin împotriva lui Putin

Evgheni Prigojin şi Grupul Wagner au provocat unde de şoc în întreaga lume atunci când au încercat prima lovitură de stat în Rusia după trei decenii.

După ce a acuzat conducerea militară a ţării sale de "uciderea a zeci de mii de soldaţi ruşi" ca urmare a invaziei dezastruoase din Ucraina, Prigojin a lansat, pe 23 iunie, un marş îndrăzneţ asupra Moscovei pentru a-i "pedepsi" pe ministrul Apărării şi pe şefii armatei.

Însă, după ce a preluat controlul asupra sediilor guvernului şi al armatei din Rostov şi a fost atacat la Voronej, insurecţia a fost oprită la 200 km de Moscova, Prigojin fiind aparent de acord să plece în exil în Belarus, iar luptătorii săi s-au retras.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici