Există viaţă după Biden? UE se pregăteşte pentru posibilitatea ca Biden să piardă alegerile

  • UE a fost în mod deschis încântată de alegerea lui Joe Biden la sfârşitul anului 2020, după patru ani dificili sub preşedinţia lui Donald Trump.
  • Stilul şi priorităţile politice ale lui Biden sunt în mod clar mult mai apropiate de cele ale Bruxelles-ul, inclusiv în ceea ce priveşte războiul din Ucraina şi schimbările climatice.
663 afișări
Imaginea articolului Există viaţă după Biden? UE se pregăteşte pentru posibilitatea ca Biden să piardă alegerile

Există viaţă după Biden? UE se pregăteşte pentru posibilitatea ca Biden să piardă următoarele alegeri

Mai este încă mai mult de un an până când alegătorii americani se vor îndrepta spre urne, dar în inima Uniunii Europene, oficialii se grăbesc deja să facă cât mai multe lucruri înainte de o eventuală schimbare de conducere la Casa Albă.

"Există o cooperare şi o coordonare strânsă fără precedent între UE şi actuala administraţie americană. Aceasta merge de la nivelurile oficiale până la cele mai înalte niveluri. UE este conştientă că această cooperare nu este un dat şi că o astfel de abordare s-ar putea schimba atunci când la Casa Albă va fi din nou cineva precum fostul preşedinte Donald Trump", a declarat pentru CNBC un oficial UE

Astfel oficialii de la Bruxelles încercă să împingă subiecte în care există interese comune în acest an şi jumătate rămas pâna la alegerile din SUA .

Vorbind pentru CNN la începutul acestei luni, Trump nu a răspuns la întrebarea dacă doreşte ca Rusia sau Ucraina să câştige războiul şi nu s-a angajat să sprijine Kievul dacă va reuşi să câştige din nou preşedinţia. Cu toate acestea, el a afirmat că conflictul s-ar încheia în 24 de ore dacă ar reveni la conducere.

Şi varianta a doua din Partidul Republican nu este una ce să se plieze prea bine pe preferinţele oficialilor din UE. Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, care este aşteptat să îşi lanseze candidatura pentru campania prezidenţială la sfârşitul acestei luni, a declarat că este de părere că SUA nu ar trebui să se implice mai mult în războiul din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici