Explozia din Beirut: Peste 44.000 de libanezi cer ca Franţa să preia controlul ţării

  • Peste 44.000 de libanezi cer ajutorul Franţei printr-o petiţie online.
  • Spun că s-a ajuns aici din cauza corupţiei.
  • Macron le garantează că vor primi ajutor.
6819 afișări
Imaginea articolului Explozia din Beirut: Peste 44.000 de libanezi cer ca Franţa să preia controlul ţării

Dimensiunea disperării în Liban: Peste 44.000 de oameni cer ca Franţa să preia controlul ţării

Peste 44.000 de libanezi au semnat o petiţie online prin care cer ajutor autorităţilor din Franţa, relatează Deutsche Welle.

Semnatarii vor ca Franţa să preia controlul în Liban, în urma exploziei soldate cu peste 140 de morţi şi mai mult de 5.000 de răniţi.

Unele voci afirmă că s-a ajuns în această situaţie din cauza corupţiei.

„Autorităţile libaneze au demonstrat că nu sunt capabile să ofere ţării siguranţă şi control. Ţara aceasta a ajuns să-şi dea duhul din cauza unui sistem defectuos, din cauza corupţiei, terorismului şi a miliţiei”, se arată în petiţia online.

„Considerăm că situaţia din Liban ar trebui să fie gestionată de Franţa, pentru ca guvernarea să fie curată şi durabilă”, au mai scris libanezii în petiţie.

Disperare în Liban

O jurnalistă Deutsche Welle a afirmat că libanezii sunt disperaţi şi au răspândit masiv petiţia în social media.

„Au pierdut mai mult decât aveau. Şi-au pierdut locuinţele, bunurile şi sunt în situaţia în care nu-şi pot salva copiii. Pur şi simplu nu ştiu ce să facă”, a mărturisit jurnalista.

Petiţia libanezilor a fost adresată către Emmanuel Macron, care a vizitat Beirutul imediat după tragedie. A fost primul lider străin care a mers în haosul de după explozie.

Macron le-a promis oamenilor că Franţa îi va ajuta şi va discuta cu toţi liderii politici libanezi pentru a stabili un nou pact.

„Vă garantez acest lucru. Ajutorul nu va ajunge pe mâini corupte. Am să discut cu toate forţele politice pentru a stabili un nou pact”, a declarat preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

În perioada 1920 - 1945, Franţa a avut control asupra Libanului, după un mandat stabilit în urma primului Război Mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici