Explozia produsă în blocul de locuinţe din Ucraina, soldată cu 16 morţi şi 10 dispăruţi

Cel puţin 16 persoane au fost ucise şi alte zece au fost date dispărute, în urma exploziei produse într-un bloc de locuinţe din Dnipropetrovsk (estul Ucrainei), potrivit unui nou bilanţ oficial, transmis marţi şi citat de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Explozia produsă în blocul de locuinţe din Ucraina, soldată cu 16 morţi şi 10 dispăruţi

Explozia produsă în blocul de locuinţe din Ucraina, soldată cu 16 morţi şi 10 dispăruţi

"Şaisprezece persoane au murit, dintre care cinci copii", a anunţat Ministerul pentru Situaţii de urgenţă într-un comunicat, adăugând că 17 răniţi erau în continuare internaţi în spital.

Bilanţul riscă să crească, având în vedere că autorităţile nu au informaţii referitoare la cel puţin zece persoane, printre care şi doi copii, care se aflau probabil în interiorul clădirii în momentul producerii exploziei.

Deflagraţia, produsă sâmbătă dimineaţă într-un cartier din Dnipropetrovsk, a smuls acoperişul blocului şi a distrus interiorul părţii sale centrale.

Compania care asigură distribuirea gazului la Dnipropetrovsk, Dniprohaz, a anunţase anterior că explozia a fost provocată de o defecţiune a sistemului de alimentare cu gaze. Operaţiunile de căutare continuau marţi, la trei zile de la producerea exploziei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici