Explozie de la o uzină de nichel din Indonezia. Cel puţin 13 morţi şi 46 de răniţi

O explozie produsă duminică la o uzină de nichel din Indonezia a ucis cel puţin 13 persoane şi a rănit alte 46.

171 afișări
Imaginea articolului Explozie de la o uzină de nichel din Indonezia. Cel puţin 13 morţi şi 46 de răniţi

Sursa foto: AP

Accidentul a avut loc în timpul unor lucrări de reparaţii la furnal, a declarat purtătorul de cuvânt al parcului industrial din estul Indoneziei, citat de BBC. Cel puţin 13 persoane au fost ucise şi 46 au fost rănite în urma exploziei la o fabrică de prelucrare a nichelului finanţată de China.

Accidentul a avut loc la o uzină deţinută de PT Indonesia Tsingshan Stainless Steel în parcul industrial Morowali din provincia Sulawesi Central, a declarat un purtător de cuvânt al complexului.

Insula Sulawesi este un centru pentru producţia de nichel din ţara bogată în minerale, un metal de bază folosit pentru bateriile vehiculelor electrice şi pentru oţelul inoxidabil.

"Numărul confirmat al deceselor este de 13. E vorba despre 9 muncitori indonezieni şi 4 muncitori din China", a declarat purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

Alte 46 de persoane au fost rănite, majoritatea din cauza expunerii la aburul fierbinte.

O anchetă iniţială a arătat că explozia s-a produs în timpul lucrărilor de reparaţii la un cuptor, când un lichid inflamabil s-a aprins, iar explozia ulterioară a făcut ca şi rezervoarele de oxigen din apropiere să explodeze.

Firma care administrează parcul industrial s-a declarat "profund întristată de acest dezastru, în special pentru familiile afectate".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici