Explozie în Marea Roşie. Navele au fost avertizate să navigheze cu prudenţă

O explozie puternică s-a produs joi în Marea Roşie. Navele din zonă au fost avertizate să navigheze cu prudenţă, potrivit Sky News.

1802 afișări
Imaginea articolului Explozie în Marea Roşie. Navele au fost avertizate să navigheze cu prudenţă

Explozie în Marea Roşie. Navele au fost avertizate să navigheze cu prudenţă

O explozie a avut loc în apropierea unei nave în largul coastei Yemenului, a anunţat organizaţia pentru operaţiunile comerciale maritime din Regatul Unit (UKMTO). Potrivit britanicilor, nava şi echipajul sunt în siguranţă. Se pare că rebelii Houthi au tras o rachetă dintr-o tabără din oraşul Ibb, din centrul Yemenului.

Ulterior, autoritatea navală a cerut navelor aflate în zonă să navigheze cu prudenţă.

Grupul Houthi, aliat cu Iranul, controlează cele mai populate părţi din Yemen. Rebelii au lansat un val de atacuri asupra navelor comerciale din Marea Roşie şi Golful Aden în ultimele săptămâni.

Ei susţin că atacurile sunt un răspuns la operaţiunile militare ale Israelului în Gaza şi o demonstraţie de solidaritate cu palestinienii.

Campania a perturbat transportul internaţional, iar SUA şi Marea Britanie au lansat mai multe lovituri asupra ţintelor Houthi din Yemen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici