Explozie într-o mină din China, soldată cu 46 de morţi

Patruzeci şi şase de persoane au murit luni din cauza unei explozii care s-a produs într-o mină de cărbune din centrul Chinei, potrivit autorităţilor locale, citate de agenţia China Nouă.

17 afișări
Imaginea articolului Explozie într-o mină din China, soldată cu 46 de morţi

Explozie într-o mină din China, soldată cu 46 de morţi (Imagine arhivă: Mediafax Foto/AFP)

Explozia, provocată de un stoc de praf de puşcă, a avut loc în noaptea de duminică spre luni într-o mină din districtul Weidong al municipalităţii Pingdingshan, din provincia Henan.

Potrivit municipalităţii din Pingdingshan, citată de agenţia China Nouă, 72 de mineri au rămas blocaţi în mină în urma deflagraţiei, dar 26 au putut fi scoşi la suprafaţă în siguranţă.

În minele din China au avut loc numeroase accidente, în pofida progreselor obţinute în ultimii ani în materie de securitate. Circa 2.600 de mineri şi-au pierdut viaţa anul trecut, potrivit statisticilor oficiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici