Explozie într-un hotel din Copenhaga

O explozie s-a produs vineri după-amiază în toaletele unui hotel din centrul oraşului Copenhaga, a anunţat poliţia din capitala daneză, iar presupusul autor a fost reţinut de poliţişti.

26 afișări
Imaginea articolului Explozie într-un hotel din Copenhaga

Explozie într-un hotel din Copenhaga (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În jurul orei 16.00 GMT (19.00, ora României), el era întins la pământ şi cu mâinile legate, în parcul dintr-un cartier înconjurat din motive de securitate, poliţia încercând să ia un sac suspect prins de corpul său, potrivit presei daneze.

Tânărul a fost rănit uşor în explozie, produsă în hotelul Joergensen, a precizat pentru televiziune inspectorul adjunct al poliţiei din capitala daneză, Henrik Moeller Jakobsen.

Potrivit acestuia, suspectul a fost atins "la braţ şi la faţă", dar poliţia nu ştie care erau intenţiile sale şi se arată foarte prudentă cu privire la declaraţiile sale.

"Nu ştiu dacă a pus bombe, dar a avut loc o explozie şi noi luăm exploziile în serios", a declarat Moeller Jakobsen pentru televiziunea online a cotidianului Politiken.

După ce a fugit din hotel în urma deflagraţiei, tânărul a fost reţinut în parcul Oersted, aflat în apropiere, unde poliţia l-a încercuit şi l-a imobilizat, după care s-a îndepărtat de teama prezenţei unor eventuali explozivi.

Mai multe străzi din acest cartier situat aproape de Noerreport, staţia de metrou şi de trenuri din suburbie cea mai frecventată din Copenhaga, au fost închise de poliţie. Hotelul a fost evacuat şi cercetat de genişti.

Potrivit presei daneze, suspectul este născut în 1983 şi vine din Luxembourg.

Danemarca, din cauza crizei caricaturilor cu profetul Mahomed, este una dintre ţările considerate a fi cele mai expuse la un atentat terorist islamist, într-un context de vigilenţă sporită odată cu apropierea datei de 11 septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici