Explozie într-un restaurant din China. Cel puţin 31 de oameni au murit

Cel puţin 31 de persoane au fost ucise în urma unei explozii care a distrus un restaurant din oraşul Yinchuan din nord-vestul Chinei, în ajunul unei sărbători locale populare, potrivit presei de stat.

516 afișări
Imaginea articolului Explozie într-un restaurant din China. Cel puţin 31 de oameni au murit

Sursa foto: Twitter

"O scurgere de gaz petrolier lichefiat (...) a provocat o explozie în timpul folosirii grătarului unui restaurant", a declarat agenţia de ştiri de stat Xinhua despre explozia de miercuri seara, citând comitetul regional al Partidului Comunist.
 
Alte şapte persoane au primit îngrijiri medicale, a precizat agenţia, una dintre ele fiind în "stare critică". Alte două persoane au suferit arsuri grave, două aveau răni minore şi două au fost zgâriate de cioburi de sticlă, a precizat Xinhua.
 
Explozia produsă miercuri, în jurul orei locale 20:40, a avut loc la restaurantul Fuyang Barbecue, situat într-o zonă rezidenţială din centrul oraşului Yinchuan, capitala regiunii autonome Ningxia, relatează The Guardian.
 
Ministerul de gestionare a situaţiilor de urgenţă a declarat că serviciile locale de pompieri şi de salvare au trimis peste 100 de persoane şi 20 de vehicule la faţa locului în urma exploziei.
 
Operaţiunile de salvare s-au încheiat până joi la ora 4 dimineaţa, a precizat aceasta.
 
Explozia a avut loc în ajunul sărbătorii de trei zile a festivalului Dragon Boat, când multe persoane din China ies în oraş şi socializează cu prietenii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici