Explozie la o cafenea din Marrakesh: 14 morţi şi 20 de răniţi, printre care şi turişti străini

O explozie produsă joi, la prânz, într-o cafenea din Marrakesh a provocat moartea a 14 persoane şi rănirea altor 20, dintre care numeroşi turişti, a declarat o sursă oficială, adăugând că actul este "de origine criminală".

152 afișări
Imaginea articolului Explozie la o cafenea din Marrakesh: 14 morţi şi 20 de răniţi, printre care şi turişti străini

Explozie la o cafenea din Marrakesh: 14 morţi şi 20 de răniţi, printre care şi turişti străini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Printre victime sunt persoane de naţionalităţi diferite şi primele indicii par să arate că este vorba despre un act criminal", potrivit sursei citate.

Un oficial de rang înalt din Ministerul de Interne a confirmat aceste informaţii şi a adăugat că o "anchetă a fost deschisă pentru a se stabili circumstanţele acestei explozii". Acest oficial a declarat într-o primă fază că explozia a fost "accidentală", potrivit primelor elemente de care dispune.

Explozia a avut loc în cafeneaua Argana, situată în centrul celebrei pieţe Jamaa el-Fna, foarte frecventată de turişti.

"Printre victime sunt numeroşi turişti", a declarat un oficial din cadrul prefecturii din Marrakesh, fără a preciza dacă aceştia "figurează în rândul morţilor sau al răniţilor".

Potrivit unui martor ocular contactat prin telefon, "tot etajul unu al cafenelei Argana a fost avariat de această explozie". Turiştii pot "avea o vedere de ansamblu asupra pieţei, de la etaj", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici