Explozie la o închisoare din Myanmar. Opt persoane au murit

Cel puţin opt persoane au fost ucise în exploziile produse miercuri la cunoscuta închisoare Insein din Yangon, în Myanmar. Printre victime sunt angajaţi şi vizitatori.

139 afișări
Imaginea articolului Explozie la o închisoare din Myanmar. Opt persoane au murit

Explozie la o închisoare din Myanmar. Opt persoane au murit

Martorii au declarat pentru BBC că două colete capcană au explodat la intrarea în închisoare miercuri dimineaţă, ucigând trei angajaţi ai închisorii şi cinci vizitatori. Se pare că bombele au fost amplasate în camera de corespondenţă a închisorii.

Insein este cea mai mare închisoare din ţară, cu aproape 10.000 de deţinuţi, dintre care mulţi sunt deţinuţi politici.

Nicio organizaţie nu a revendicat responsabilitatea pentru atac. Cel puţin alte 10 persoane au fost rănite.

Complexul vast, aflat la periferia fostei capitale, este foarte bine păzit. Închisoarea veche de un secol este renumită pentru condiţiile sale dure şi pentru tratamentul inuman aplicat prizonierilor, susţin grupurile pentru drepturile omului.

Myanmar este în prezent condus de o juntă militară care anul trecut a organizat o lovitură de stat violentă şi a răsturnat guvernul civil. Ulterior, o mişcare de rezistenţă s-a format în ţară şi numeroase persoane au ajuns în închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici