Explozie la un centru comercial din Rusia, soldată cu 2 morţi şi cel puţin 3 răniţi

Două persoane au murit şi cel puţin trei au fost rănite, într-un incendiu produs sâmbătă la un centru comercial din Ufa, capitala Republicii Başkortostan, în Rusia, care ar fi putut fi provocat de o explozie, relatează agenţiile de presă ruseşti.

22 afișări
Imaginea articolului Explozie la un centru comercial din Rusia, soldată cu 2 morţi şi cel puţin 3 răniţi

Explozie la un centru comercial din Rusia, soldată cu 2 morţi şi cel puţin 3 răniţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Corpul unui bărbat a fost descoperit la locul incendiului. Anterior, am găsit corpul unei tinere femei, născută în 1993", a declarat purtătorul de cuvânt al filialei locale a Ministerului de Interne, Maksim Rodionov, citat de agenţia Interfax.

Un oficial local al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, Oleg Zugheiev, a menţionat de asemenea decesul a două persoane în urma incendiului.

"Între trei şi cinci persoane au fost rănite", a declarat Artem Valeiev, purtător de cuvânt al preşedintelui Republicii Başkortostan, citat de agenţia Itar-Tass.

Rustem Hamitov, preşedintele Başkortostanului, o republică rusă cu majoritate musulmană şi bogată în petrol, s-a deplasat la faţa locului, potrivit aceleiaşi surse.

"Conform primelor informaţii comunicate preşedintelui, este foarte probabil să fie vorba despre un act terorist", a adăugat Valeiev.

"O explozie şi incendiul într-o cafenea cu narghilele", situată în acest centru, se află la originea dramei, potrivit principalei ipoteze verificate de anchetatori, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Maksim Rodionov, citat de Interfax.

Cele două etaje ale acestei clădiri erau cuprinse de flăcări, care se extind pe o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi, a precizat Zugheiev.

La locul exploziei au fost trimişi 70 de pompieri cu 40 de vehicule, precum şi ambulanţe, a mai spus Zugheiev, citat de Itar-Tass. Evacuarea vizitatorilor centrului comercial era în curs.

Martori citaţi de agenţia RIA Novosti au auzit o detonaţie în jurul orei 12.30 GMT (14.30, ora României). Incendiul a izbucnit la scurt timp după deflagraţie.

Evacuarea colaboratorilor şi vizitatorilor este complicată deoarece intrarea principală în clădire a fost cuprinsă de flăcări, a declarat pentru postul de radio Ecoul Moscovei Alina Islamova, angajata unei cafenele situate în faţa centrului comercial.

Două maşini parcate în faţa centrului au luat foc şi au explodat, potrivit aceleiaşi surse.

Centrul comercial Evropa se află în centrul oraşului Ufa şi adăposteşte mai multe restaurante, magazine şi cluburi de noapte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici