Video EXPLOZIE la un liceu din New York: Trei persoane au fost rănite şi trei etaje au fost avariate - VIDEO

O conductă de gaze a explodat joi seara în timpul unor lucrări de construcţii la liceul John F. Kennedy din New York, rănind trei muncitori şi provocând pagube pe trei etaje ale clădirii, au anunţat autorităţile americane, citate de New York Times în ediţia electronică.

306 afișări

Şapte persoane lucrau la un proiect de construcţii într-un laborator de ştiinţe de la etajul şase, când s-a produs explozia, a informat poliţia. Muncitorii evacuau gazul dintr-o conductă din laborator, înainte de a începe lucrarea, dar nu l-au evacuat complet, ceea ce a permis declanşarea exploziei, a precizat poliţia.

Deflagraţia a spart geamurile de la etajul şase şi a fost simţită într-o clădire de apartamente din apropiere, potrivit oficialilor şi martorilor. Poliţia a mai afirmat că explozia a provocat pagube importante la etajele patru, cinci şi şase ale liceului.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a declarat că etajul şase al liceului a fost "puternic avariat", cel puţin trei clase fiind afectate de explozie. El a precizat că municipalitatea va evalua clădirea pentru a stabili dacă poate fi redeschisă parţial sau total.

Conform oficialilor, cei trei muncitori răniţi au fost transportaţi la Centrul Medical Jacobi din cartierul Bronx, unul dintre ei fiind în stare critică, iar ceilalţi doi în stare gravă.

Liceul face parte dintr-un complex de şcoli din cartierul new-yorkez Manhattan în care învaţă peste 4.000 de elevi.

Aproape 140 de pompieri şi zeci de camioane de stingere a incendiilor au intervenit la locul deflagraţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici