Explozie lângă o biserică franceză la Roma, înaintea vizitei lui Hollande la Vatican

O bombă artizanală a explodat în noaptea de joi spre vineri în apropierea unei biserici adminsitrate de Franţa, cu câteva ore înainte de vizita lui François Hollande la Vatican, a anunţat Ambasada Franţei la Sfântul Scaun.

185 afișări
Imaginea articolului Explozie lângă o biserică franceză la Roma, înaintea vizitei lui Hollande la Vatican

Explozie lângă o biserică franceză la Roma, înaintea vizitei lui Hollande la Vatican (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Explozia bombei artizanale, către ora 1.30 GMT (3.30, ora României), a produs doar pagube materiale, "spărgând o vitrină într-un imobil şi avariind trei maşini staţionate" pe Vicolo della Campana, o străduţă în centrul istoric al capitalei italiene, a declarat poliţia pentru AFP.

"Niciun mesaj de revendicare nu a fost, pentru moment, găsit ori transmis autorităţilor", a precizat poliţia.

Pe această străduţă foarte mică "se află doar Biserica Saint-Yves des Bretons, unul dintre lăcaşurile Franţei la Roma şi Loreta, şi un restaurant", a declarat pentru AFP secretara ambasadorului Franţei la Vatican.

Potrivit acesteia, "una dintre ipotezele luate în calcul este că ar fi vorba despre o acţiune legată de vizita preşedintelui Republicii" franceze.

Ceea ce a mai rămas din bombă se afla în curs de analizare, vineri dimineaţa, de către genişti din cadrul Carabinierilor din Roma, care au intervenit la faţa locului.

François Hollande se întâlneşte vineri dimineaţa, la Vatican, cu Papa Francisc, o întâlnire care urmează să fie marcată de convergenţe privind crize internaţionale şi justiţia socială şi de un dezacord profund cu privire la evoluţii în societate.

Este pentru prima dată când preşedintele francez, care a efectuat patru vizite în Italia, va pătrunde între zidurile micului stat, după 22 de luni de la alegerea sa în funcţie.

Un apărător al caracterului laic al statului şi un promotor al proiectelor căsătoriei pentru toţi, poziţii care nemulţumesc Biserica, şeful socialist al statului francez şi-a exprimat dorinţa să îl întâlnească pe Papa Francisc, o "mare autoritate morală", care poate să fie "utilă" în soluţionarea crizei siriene şi conflictului israeliano-palestinian.

Hollande doreşte totodată, potrivit unuia diontre consilierii săi, să adreseze "un mesaj puternic pentru dialog şi atragerea atenţiei" catolicilor. El nu este popular în rândul majorităţii catolicilor, în apropierea alegerilor municipale franceze şi europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici