Explozii în timpul unei importante ceremonii din Iran. Bilanţ provizoriu: 103 morţi / Iranul consideră atacul ca fiind unul terorist

  • O explozie a avut loc în apropierea cimitirului din Kerman, unde este înmormântat Qassem Soleimani.
  • Numărul morţilor a crescut la 103, informează presa iraniană citată de Reuters.
5501 afișări
Imaginea articolului Explozii în timpul unei importante ceremonii din Iran. Bilanţ provizoriu: 103 morţi / Iranul consideră atacul ca fiind unul terorist

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

UPDATE Creşte bilanţul victimelor

Presa iraniană scrie că sunt 103 morţi şi 211 răniţi. Niciun grup nu a revendicat încă responsabilitatea pentru aceste atacuri.

Ministrul iranian de Interne spune că exploziile din provincia Kerman sunt „un nou complot la care forţele noastre vor răspunde cât mai curând posibil şi decisiv”.

UPDATE "Exploziile au fost provocate de atacuri teroriste", a declarat un oficial local din provincia Kerman, citat de presa de stat. Babak Yektaparast, un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă din Iran, a declarat ulterior că 73 de persoane au fost ucise şi 170 rănite.

"Echipele noastre de intervenţie rapidă evacuează răniţii... Dar există valuri de mulţimi care blochează drumurile", a declarat Reza Fallah, şeful Semilunii Roşii din provincia Kerman, la televiziunea de stat.

UPDATE Două dispozitive explozive au fost plantate în saci lângă cimitirul din Kermanul iranian, unde avea loc celebrarea lui Soleimani, şi au fost detonate de la distanţă, scrie presa iraniană.

UPDATE Numărul morţilor este de 53 de persoane, potrivit unui bilanţ preliminar. Iranul consideră atacul ca fiind unul terorist. 

O explozie a avut loc în apropierea drumului care duce la mormântul generalului-maior Qassem Soleimani din provincia iraniană Kerman.

Miercuri au loc manifestaţii în Iran care să-l glorifice pe Soleimani, la patru ani după asasinarea lui de către SUA.

Explozia a avut loc în timpul unei slujbe de pomenire, potrivit Reuters. Iniţial, şeful de urgenţă din Kerman a anunţat că 15 persoane au fost rănite în urma exploziei, pe drumul care duce la Golzar Shahada. Ulterior, alte informaţii au dus numărul victimelor la 50

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici