Explozii şi focuri de armă în Beirut

Explozii şi focuri de armă au putut fi auzite joi în Beirut, în condiţiile în care luptătorii loiali mişcării Hezbollah se confruntau cu susţinătorii Guvernului în capitala Libanului, au declarat surse din domeniul securităţii.

14 afișări
Imaginea articolului Explozii şi focuri de armă în Beirut

Explozii şi focuri de armă în Beirut (Imagine: Mediafax Foto)

Confruntările au loc după ce mişcarea Hezbollah, sprijinită de Iran, a anunţat că Guvernul libanez, susţinut de Statele Unite, a declarat război prin luarea drept ţintă a reţelei sale de comunicaţii.

Surse din domeniul securităţii au anunţat că cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte patru rănite în schimburile de focuri.

Hezbollah a lansat miercuri o nouă campanie de stradă, exercitând presiuni asupra Guvernului după ce a declarat ilegală reţeaua şi l-a demis pe şeful securităţii aeroportului, o persoană apropiată grupării.

Susţinătorii Hezbollah şi aliaţii săi au blocat drumurile spre aeroport - singura legătură pe cale aeriană a Libanului cu exteriorul - şi alte străzi principale, paralizând o mare parte din capitală.

Confruntările de la Beirut au început după ce liderul Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că singura cale de a ieşi din criză este ca guvernul să renunţe la decizie şi să ia parte la negocierile care să pună capăt unui conflict politic de 17 luni cu opoziţia condusă de Hezbollah.

Nasrallah a descris această reţea care asigură legătura dintre oficialii grupului şi comandanţii militari ca fiind o parte esenţială a structurii militare a mişcării, care a dus un război de 34 de zile cu Israelul în 2006.

"Reţeaua de comunicaţii este partea importantă a armelor de rezistenţă", a precizat Nasrallah.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici