Explozii şi focuri de armă într-un complex hotelier din oraşul Nairobi. Cel puţin trei persoane au murit/ O organizaţie fundamentalistă a revendicat atacul

Cel puţin trei persoane au murit, iar altele au fost rănite după o serie de explozii şi focuri de armă produse marţi după-amiază într-un complex hotelier din capitala Kenyei, Nairobi, în ceea ce pare a fi un atac terorist.

498 afișări
Imaginea articolului Explozii şi focuri de armă într-un complex hotelier din oraşul Nairobi. Cel puţin trei persoane au murit/ O organizaţie fundamentalistă a revendicat atacul

Explozii şi focuri de armă într-un complex hotelier din oraşul Nairobi/ O organizaţie fundamentalistă a revendicat atacul

Atacul s-a produs în cartierul Westland din Nairobi, în complexul hotelier Dusit, informează BBC News online.

Două explozii au vizat complexul şi au fost observaţi patru indivizi care au deschis focul cu arme automate. Mai multe vehicule au fost incendiate.

Autorităţile kenyene au anunţat că incidentul este considerat atac terorist.

Conform unor surse din cadrul serviciilor de securitate citate de agenţia de presă Bloomberg, cel puţin trei persoane au fost ucise, iar numeroase altele au fost rănite.

Grupul islamist Al-Shabaab, afiliat reţelei teroriste Al-Qaida, revendică atentatul din Nairobi

Organizaţia fundamentalistă Al-Shabaab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, a revendicat atacul terorist comis într-un complex hotelier din oraşul kenyan Nairobi.

"Noi suntem în spatele atacului din Nairobi. Operaţiunea continuă", a transmis Abdiasis Abu Musab, un reprezentant al grupului Al Shabaab, conform unui mesaj citat de agenţia Associated Press.

Poliţie: Terorist sinucigaş, implicat în atentatul din Nairobi

Un terorist sinucigaş a fost implicat în atentatul comis marţi după-amiază la complexul hotelier din oraşul Nairobi, anunţă şeful Poliţiei kenyene, Joseph Boinnet, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Atacul a început cu o explozie la Banca I&M, au fost incendiate trei vehicule; apoi a fost un terorist sinucigaş", a declarat Joseph Boinnet.

Bilanţul oficial este de trei morţi şi numeroşi răniţi, dar, potrivit unor surse, sunt cinci morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici