EXPLOZIILE DIN CHINA: Locuitorii ale căror case au fost avariate de deflagraţii cer compensaţii

Aproximativ 100 de persoane ale căror locuinţe au fost avariate de exploziile produse miercuri la depozitul de substanţe chimice din oraşul chinez Tianjin au protestat, luni, pentru a cere compensaţii de la Guvern, relatează Associated Press în pagina online.

110 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIILE DIN CHINA: Locuitorii ale căror case au fost avariate de deflagraţii cer compensaţii

EXPLOZIILE DIN CHINA: Locuitorii ale căror case au fost avariate de deflagraţii cer compensaţii (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

Exploziile de miercuri au avut loc la un depozit de materiale periculoase, unde sute de tone de cianură de sodiu - o substanţă toxică - erau stocate în cantităţi care încălcau normele de siguranţă. Acest lucru a generat temeri de contaminare şi o operaţiune majoră de curăţare pe o rază de trei kilometri.

Normele de siguranţă chineze prevăd că astfel de depozite trebuie să fie la cel puţin 1.000 de metri de locuinţe, clădiri publice sau autostrăzi, dar hărţile online arată că depozitul Ruihai International Logistics se afla la 500 de metri de o autostradă şi de un complex rezidenţial. Apartamentele respective au fost avariate, iar locuitorii evacuaţi.

"Noi, victimele, cerem: Guvernule, plăteşte-ne casele", scria pe o pancartă purtată de localnici în timpul unui protest la Tianjin. "Copiii întreabă: cum putem creşte sănătoşi?", scria pe un alt banner.

Deflagraţiile s-au soldat cu moartea a cel puţin 114 persoane, iar alţi 70 de oameni sunt daţi dispăruţi, inclusiv 64 de pompieri şi şase poliţişti, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Guvernului din Tianjin, Gong Jiansheng.

Cel puţin 21 de pompieri, dintre cei aproximativ 1.000 care au participat la operaţiunea de intervenţie, au murit, dar bilanţul ar putea fi mult mai mare, ţinând cont de numărul celor daţi dispăruţi.

Oficialii din Tianjin au declanşat verificări în tot oraşul privind normele de siguranţă, ordonând suspendarea operaţiunilor la fabricile care nu respectă regulile.

Premierul chinez, Li Keqiang, s-a aflat la Tianjin duminică, unde i-a vizitat pe cei răniţi sau rămaşi fără locuinţe în urma exploziilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici