Extremişti de dreapta ocupă şantierul unei moschei la Poitiers, în centrul Franţei

Şantierul unei moschei aflată în construcţie la Poitiers, în centrul Franţei, a fost invadat sâmbătă dimineaţa de aproximativ 70 de persoane care afirmă că fac parte dintr-un grup de extremă dreapta, au anunţat prefectura şi Consiliul francez al cultului musulman.

172 afișări
Imaginea articolului Extremişti de dreapta ocupă şantierul unei moschei la Poitiers, în centrul Franţei

Extremişti de dreapta ocupă şantierul unei moschei la Poitiers, în centrul Franţei

"Sunt mai degrabă tineri şi au desfăşurat pe acoperiş o banderolă pe care se poate citi «Generaţia Identitară»", a declarat Rachid Kaci, subprefectul din Montmorillon (Vienne), care a venit la faţa locului.

Aproximativ 30 de poliţişti au fost mobilizaţi în jurul şantierului pentru a proceda la reţineri, operaţiuni care par delicate din cauza înălţimii clădirii, potrivit prefecturii.

"De la Marea Moschee de la Poitiers, Generaţia Identitară îndeamnă la recucerire", au scris într-un mesaj postat pe site-ul grupului, în care afirmă că "în urmă cu exact 1.300 de ani Charles Martel îi oprea pe arabi la Poitiers".

Preşedintele Observatorului împotriva islamofobiei din cadrul Consiliului francez al cultului musulman Abdallah Zekri a condamnat, citat într-un comunicat, "această lovitură în forţă a unor extremişti veniţi din toată Franţa cu scopul de a predica încă o dată ura faţă de islam".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici