Extremiştii ameninţă cu noi atacuri împotriva poliţiei din Grecia

Grupul terorist grec Lupta Revoluţionară (EA) ameninţă poliţia cu noi atacuri şi lansează un apel la noi violenţe, în comunicatul în care îşi asumă responsabilitatea pentru recentele atacuri.

27 afișări
Imaginea articolului Extremiştii ameninţă cu noi atacuri împotriva poliţiei din Grecia

Un grup extremist ameninţă cu noi atacuri împotriva poliţiei din Grecia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul, considerat cel mai periculos din Grecia, a avertizat că va continua să riposteze la violenţele poliţiei.

Gruparea revendică atentatul din 5 ianuarie, care a vizat trei agenţi de poliţie în faţa sediului Ministerului Culturii. De asemenea, gruparea îşi asumă responsabilitatea şi pentru atacul din 23 decembrie împotriva unui vehicul al poliţiei, explicând că a ripostat la moartea lui Alexis Grigoropoulos, în vârstă de 15 ani, ucis de un poliţist în cartierul Exarchia la 6 decembrie.

"Dacă terorismul poliţiei se intensifică, şi noi vom intensifica lupta", menţionează grupul extremist.

Într-o ameninţare voalată, EA a anunţat că îl "aşteaptă" pe poliţistul care l-a împuşcat pe adolescent.

Gruparea a lansat un apel la "o mişcare revoluţionară armată în masă", argumentând că actuala criză financiară globală este o ocazie de înlăturare a capitalismului.

"Revolta din decembrie a fost un avertisment pentru ce va urma", continuă gruparea.

Apărută în 2003, EA figurează pe lista UE a organizaţiilor teroriste.

Grupul de extremă-stânga a atacat în 2004 o secţie de poliţie din Atena, cu doar 100 de zile înaintea începerii Jocurilor Olimpice, şi a încercat să comită un atentat în 2006 împotriva fostului ministru de Interne Georges Voulgarakis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici