Extremistul olandez Geert Wilders, invitat la mitingul Pegida de săptămâna viitoare

Gruparea germană antiislam Pegida, care adună tot mai puţini demonstranţi la mitingurile sale decât în trecut, încearcă să se relanseze, însă doar câteva sute de persoane au participat la acţiunea de protest organizată luni la Dresda, o parte din miile pe a căror prezenţă conta.

111 afișări
Imaginea articolului Extremistul olandez Geert Wilders, invitat la mitingul Pegida de săptămâna viitoare

Extremistul olandez Geert Wilders, invitat la mitingul Pegida de săptămâna viitoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, organizatorii au anunţat că politicianul olandez de extremă dreapta Geert Wilders a fost invitat să participe la un miting săptămâna viitoare, în speranţa ca prezenţa acestuia să sporească numărul participanţilor, relatează Euronews.

Pegida susţine că se opune unei "islamizări" a Europei, dar gruparea este vizată de contramanifestaţii tot mai ample.

Organizaţia a fost extrem de afectată după ce liderul ei, Lutz Bachmann, a apărut în fotografii în care poza ca Hitler. El a demisionat, însă a fost reinstalat în funcţie.

Evenimente similare, organizate de către filiale Pegida în altă ţări europene, ca Austria sau Marea Britanie, au atras un număr redus de participanţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici