Facebook a eliminat postarea lui Trump despre COVID-19, la o zi după ce a revenit la Casa Albă. Răspunsul preşedintelui

  • Facebook a şters marţi o postare a preşedintelui Donald Trump care părea să minimizeze epidemia de COVID-19, pe care o compară cu gripa sezonieră.
  • Mesajul lui Trump vine la doar o zi după ce a revenit la Casa Albă, după trei nopţi petrecute la Centrul Medical Walter Reed, unde a fost tratat pentru COVID-19.
  • Nu este prima dată când Trump aseamănă noul coronavirus cu gripa comună.
1434 afișări
Imaginea articolului Facebook a eliminat postarea lui Trump despre COVID-19, la o zi după ce a revenit la Casa Albă. Răspunsul preşedintelui

Profimedia

Facebook a şters marţi o postare a preşedintelui Donald Trump care părea să minimizeze severitatea COVID-19, comparând-o cu gripa sezonieră.
 
Aceeaşi postare apare şi pe Twitter, deşi a fost marcată cu o etichetă pe care este scris „răspândind informaţii înşelătoare şi potenţial dăunătoare legate de COVID-19.”
 
"Se apropie sezonul gripal! Mulţi oameni mor din cauza gripei în fiecare an, uneori peste 100.000, în ciuda vaccinului," a scris Trump în celel două postări. "Vom închide ţara noastră? Nu, am învăţat să trăim cu ea, la fel cum învăţăm să trăim şi cu Covid, pentru majoritatea populaţiilor mult mai puţin letal!!!"
 
Eliminăm informaţiile incorecte despre gravitatea COVID-19 şi acum am eliminat această postare,” a declarat un purtător de cuvânt al Facebook pentru ABC News.
 
Mesajul lui Trump vine la doar o zi după ce a revenit la Casa Albă, după trei nopţi petrecute la Centrul Medical Walter Reed, unde a fost tratat pentru COVID-19.
 
Centrele SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor afirmă că gripa provoacă, de obicei, 12.000 până la 61.000 de decese anual în America începând din 2010. Acest bilanţ nu a sărit niciodată peste 100.000 în niciun an în perioada respectivă. Peste 210.000 de americani au murit din cauza coronavirusului.
 
La scurt timp după ce postarea sa de pe Facebook a fost ştearsă, preşedintele a postat un alt mesaj scris cu majuscule: ”ABROGARE SECŢIUNEA 230!!!”
 
Postarea sa ulterioară se referă la Secţiunea 230 din Legea privind decenţa în comunicare, cu scopul de a proteja platformele online de răspunderea pentru conţinutul postat pe site-urile lor. 
 
Nu este prima dată când Trump aseamănă noul coronavirus cu gripa comună. Într-un tweet din 9 martie, preşedintele a scris:
”Aşadar, anul trecut 37.000 de americani au murit din cauza gripei comune. În medie, între 27.000 şi 70.000 pe an. Nimic nu se opreşte, viaţa şi economia continuă. În acest moment sunt 546 de persoane confirmate cu coronaVirus şi 22 de decese. Gândeşte-te la asta!"
 
Experţii medicali au avertizat mult timp că asocierea gripei sezoniere cu COVID-19 nu este normală, pentru că este o boală mult mai gravă.
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici