Facebook a înregistrat o creştere a postărilor ce promovează ura şi violenţa

  • Facebook a raportat o creştere a numărului de postări şterse
  • Postările promovau violenţa şi ura, relatează Reuters.
  • Îmbunătăţirile tehnologice au permis indentificarea mautomată pe baza textului sau imaginii.
460 afișări
Imaginea articolului Facebook a înregistrat o creştere a postărilor ce promovează ura şi violenţa

Facebook a înregistrat o creştere a postărilor ce promovează ura şi violenţa

Cea mai mare companie de social media a dat jos de pe platformă peste 4,7 milioane de postări ce erau conectate cu organizaţii ce promovau ura de la începutul anului.

Comparativ în aceaşi perioadă a anului trecut au fost şterse doar 1.6 milioane. În plus anul acesta a şters şi 9,6 milioane de postări ce conţineau îndemnuri la ură.

Compania a mai precizat că a dat peste 50 de milioane de avertismente cu etichetă conţinutului greşit legat de COVID-19.  La începutul pandemiei Facebook acţiona agresiv blocând conturile ce distribuiau informaţii greşite despre coroavirus.

"Am observat că avertismentele funcţionează. În  95% din cazuri când cineva vede o etichetă de avertisment nu va da click pe conţinut", a precizat Mark Zuckerberg.

Cu un număr limitat de angajaţi, Facebook, s-a bazat în mare parte pe "poliţia automată" pentru a reduce numărul de postări ce îndemnau fie la ură fie la teori ale conspiraţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici