Familia tânărului mort în periplul din Pacific vrea explicaţii din partea supravieţuitorului

Familia tânărului mexican mort în timpul periplului despre care Jose Salvador Alvarenga susţine că a durat 13 luni în Oceanul Pacific şi care a fost determinat de un naufragiu, le-a cerut autorităţilor mexicane să îi solicite explicaţii supravieţuitorului aventurii.

873 afișări
Imaginea articolului Familia tânărului mort în periplul din Pacific vrea explicaţii din partea supravieţuitorului

Romeo Cordova Rios (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vrem să ştim care au fost ultimele sale cuvinte, de ce a refuzat să se alimenteze", a declarat pentru AFP Romero Cordoba Rios, fratele lui Ezequiel, tânărul mexican naufragiat la sfârşitul lui 2012, alături de tovarăşul său din San Salvador, dar care nu a supravieţuit.

În umila casă pe care o împarte cu părinţii şi cei opt fraţi ai săi la El Fortin, o localitate din Chiapas (sud-est), Romeo povesteşte că Ezequiel, în vârstă de 24 de ani, nu îl cunoştea pe Alvarenga şi că a acceptat să îl însoţească pe acesta la pescuit de rechin, în urma unui acord de "ultim moment".

Potrivit celor povestite de Alvarenga - care estimase vârsta tânărului între 15 şi 18 ani - Ezequiel a murit după patru luni "de sete şi de foame", pentru că vomita şi că, spre deosebire de el, nu se putea alimenta cu carne crudă de animale.

"A rezistat patru luni. Dar pe urmă am rămas singur", a explicat marţi Alvarenga, după ce a fost salvat. El a declarat că a aruncat apoi peste bord cadavrul tovarăşului său. "Ce altceva puteam face?", a declarat el.

Miercuri, Alvarenga voia să se întoarcă direct în ţara sa de origine, El Salvador, deşi a petrecut 15 ani în Mexic.

"Noi, ceea ce vrem noi este să vină aici, ca Guvernul să îl aducă aici", în Mexic, a declarat Romeo Cordoba pentru AFP. El a precizat că mama sa este pe cale de a formaliza o astfel de cerere.

Fratele pescarului mort subliniază totuşi că nu este vorba despre o anchetă judiciară împotriva lui Alvarenga, deoarece acesta "a fost un accident de muncă".

"Singurul lucru pe care vrem să îl ştim este care au fost ultimele cuvinte pe care le-a spus acestui bărbat şi ce a făcut acesta cu corpul neînsufleţit al fratelui meu".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici