Famillile victimelor masacrului de la Aurora, nemulţumite de redeschiderea cinematografului

Familiile victimelor masacrului de la Aurora (Colorado, vest), invitate de către lanţul de săli de cinema Cinemark să asiste la redeschiderea complexului unde s-a petrecut drama, au calificat miercuri invitaţia drept o lovitură de publicitate "ridicol de ofensatoare".

228 afișări
Imaginea articolului Famillile victimelor masacrului de la Aurora, nemulţumite de redeschiderea cinematografului

Famillile victimelor masacrului de la Aurora, nemulţumite de redeschiderea cinematografului (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Rude ale celor 12 persoane ucise în atacul armat din iulie, în timpul proiecţiei ultimului film al seriei "Batman", afirmă într-o scrisoare deschisă că data trimiterii învitaţiilor, la două zile după Crăciun, a fost aleasă extrem de greşit, şi cer boicotarea "serii speciale de amintire" organizate de Cinemark.

"Nu ne-am imaginat că, în perioada sărbătorilor, ceva sau cineva ar putea să ne facă doliul şi mai dureros", scriu ele.

"Dar voi, Cinemark, aţi reuşit, trimiţându-ne o invitaţie, la două zile după Crăciun, pentru a asista la redeschiderea cinematografului din Aurora unde au fost masacraţi cei dragi nouă", adăugă ele. "Mulţumim că ne-aţi făcut aceste sărbători, deja dureroase, şi mai dificile", se arată în scrisoare.

În afara celor 12 morţi, 58 de persoane au fost rănite în atac. Potrivit unor martori şi anchetatori, presupusul atacator, în vârstă de 24 de ani, James Holmes, a aruncat fumigene în sală, după care a deschis focul.

În scrisoare, familiile afirmă că cinematograful, pe care l-au atacat în justiţie pentru aparenta lipsă de securitate, nu a intrat niciodată în contact cu ele şi nu le-a prezentat niciodată condoleanţe.

Ele au calificat invitaţia drept o propunere "respingătoare" şi "jignitoare la adresa memoriei dispăruţilor dragi".

"Noi, familiile, considerăm lovitura voastră publicitară abia voalată ceea ce este de fapt, şi anume o oportunitate perfectă de a vă distanţa (de dramă) şi de deturnare a atenţiei publicului de la vina voastră în acest masacru", adaugă ele.

"Nu vom asista la redeschiderea voastră şi vom folosi toate mediae de socializare pe care le avem dispoziţie pentru a cere (rudelor) altor victime, prietenilor şi apropiaţilor lor să ne aducă un omagiu boicotând" seara.

Cinemark nu a reacţionat imediat.

Masacrul de la Aurora a relansat dezbaterea recurentă cu privire la reglementarea controlului armelor în Statele Unite, alimentată încă o dată prin crimele de la Newtown (Connecticut, nord-est), luna trecută, unde au fost ucise 26 de persoane, inclusiv 20 de copii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici