Fără SMS-uri în Postul Paştelui

Episcopul din Modena, în nordul Italiei, le-a recomandat tinerilor din dioceza lui să nu mai trimită SMS-uri în zilele de vineri din postul Paştelui, pentru a se "detoxifica de lumea virtuală şi a se răgăsi pe sine", relatează AFP, citând publicaţia La Repubblica.

68 afișări
Imaginea articolului Fără SMS-uri în Postul Paştelui

Fără SMS-uri în Postul Paştelui

Iniţiativa lui Benito Cocchi, lansată în urmă cu câteva zile, cu sprijinul Acţiunii Catolice locale, a fost imediat preluată de episcopi din Bari (sud) şi din Pesaro (centru).

Potrivit La Repubblica, Italia se află pe al doilea loc în Europa, după Marea Britanie, la numărul de SMS-uri trimise de utilizatorii de telefoane mobile, respectiv 50 de mesaje pe lună în medie. Pentru a lupta împotriva supraconsumului în Postul Paştelui, dioceza din Trento (nord-est) a invitat credincioşii să renunţe în fiecare duminică să foloseacă maşina şi să lupte împotriva oricărei forme de risipă.

Patriarhia din Veneţia (nord-est) le-a cerut creştinilor să bea până la Paşte apă de la robinet, în loc de apă îmbuteliată, pentru a respecta mediul.

Postul Paştelui este pentru creştini o perioadă de penitenţă şi de aprofundare spirituală, culminând cu Săptămâna Sfântă care precedă Paştele, sărbătorit în acest an pe 12 aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici