FARC, acuzate că au răpit o fetiţă de zece ani

Ministrul columbian al Apărării, Juan Carlos Pinzon, a acuzat marţi gherila Forţelor armate revoluţionare din Columbia (FARC) că a răpit la sfârşitul lui septembrie o fetiţă în vârstă de zece ani, eliberată luni în urma unei intervenţii a Crucii Roşii.

298 afișări
Imaginea articolului FARC, acuzate că au răpit o fetiţă de zece ani

FARC, acuzate că au răpit o fetiţă de zece ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Informaţiile pe care le-am obţinut confirmă participarea FARC la răpirea fetiţei. Comunicaţiile dintre combatanţi, informaţiile tehnice şi umane ne permit să avem certitudinea că FARC au participat" la acest lucru, a declarat Juan Carlos Pinzon.

Ministrul a explicat că o unitate de elită a poliţiei columbiene a ajuns duminică în zona în care a fost reţinută tânăra Nohora Valentina, nu departe de municipalitatea Arauquita (departamentul Arauca), în nord-estul ţării, la frontiera cu Venzuela.

El dă asigurări că fetiţa a fost păzită permanent de unul sau doi membri ai gherilei. Acest "grup criminal nu respectă nici măcar copiii", a acuzat el.

Nohora Valentina Munoz a fost răpită la 29 septembrie, în timp ce mama ei o lăsa la şcoală. Luni, ea a fost predată unei comisii a Crucii Roşii, care nu a dezvăluit însă identitatea răpitorilor.

Potrivit Ministerului Apărăriim, numărul răpirilor a crescut din 2010 în Columbia. În 2011, 193 de persoane au fost răpite între ianuarie şi iulie, faţă de 282 pe tot parcursul lui 2010. În 2009, cel puţin 213 persoane au avut aceeaşi soartă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici