FBI: Coreea de Nord este la originea atacurilor cibernetice contra Sony. SUA ar putea riposta

Coreea de Nord este responsabilă de atacul informatic care a vizat studiourile Sony, în noiembrie, anunţă Biroul Federal american de Investigaţii, Administraţia Barack Obama anunţând că analizează modalităţi de ripostă, relatează CNN.

1118 afișări
Imaginea articolului FBI: Coreea de Nord este la originea atacurilor cibernetice contra Sony. SUA ar putea riposta

FBI: Coreea de Nord este la originea atacurilor cibernetice contra Sony. SUA ar putea riposta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"FBI are suficiente dovezi pentru a trage concluzia că Guvernul nord-coreean este responsabil de aceste atacuri cibernetice", informează un comunicat oficial.

"Atacul contra companiei Sony nu este un comportament acceptabil pentru un stat", adaugă FBI, citat de CNN.

Administraţia Statelor Unite analizează modalităţi de ripostă la acest atac.

"Identificarea autorilor atacului cibernetic este doar primul pas. Sunt analizate modalităţi de ripostă", a comunicat Departamentul de Stat american.

Sony a anulat lansarea filmului "The Interview" - o comedie despre asasinarea fictivă a liderului nord-coreean Kim Jong-Un, în urma ameninţărilor hackerilor, care au postat documente interne ale companiei, inclusiv mesaje mail, şi filme încă nelansate. Surse din cadrul Administraţiei Statelor Unite au declarat că anchetatorii au ajuns la concluzia că atacul informatic a fost "susţinut de un stat" şi că Guvernul Coreei de Nord este responsabil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici