FBI schimbă definiţia violului pentru a fi incluse şi victimele de sex masculin

FBI va schimba definiţia violului pentru a include în premieră agresiunile sexuale asupra bărbaţilor, în urma cererilor persistente ale avocaţilor victimelor, relatează USA Today în pagina electronică.

180 afișări
Imaginea articolului FBI schimbă definiţia violului pentru a fi incluse şi victimele de sex masculin

FBI schimbă definiţia violului pentru a fi incluse şi victimele de sex masculin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avocaţii consideră că, aşa cum este definită în prezent în raportul anual FBI asupra criminalităţii, această ofensă este subevaluată de zeci de ani.

Violul este definit în prezent ca fiind obligarea unei femei la raporturi sexuale fără consimţământul acesteia.

În noul format violul va fi definit ca orice tip de raport sexual cu altă persoană fără acordul victimei, neţinându-se cont de sex.

"Această mult aşteptată schimbare a definiţiei violului este o victorie pentru femei şi bărbaţi, de pe tot cuprinsul ţării, ale căror suferinţe nu au fost luate în calcul pentru mai mult de 80 de ani", a declarat, joi, vicepreşedintele Joe Biden.

"Dacă nu poţi să estimezi corect o problemă, nu o poţi monitoriza şi deci nu poţi să îţi direcţionezi resursele corect pentru a o rezolva", a declarat Carol Tracy, director executiv al Women's Law Project.

"Infracţiunea este judecată conform legilor statului, dar definiţia curentă nu reflectă în mod corect natura agresiunilor sexuale în Statele Unite", a declarat Chuck Wexler, director executiv al organizaţiei Police Executive Research Forum.

Directorul FBI Robert Mueller a aprobat schimbarea, urmând ca ea să înceapă să fie folosită în procesul de colectare a datelor în următorii doi-trei ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici