FBI se implică în ancheta privind violul de la Roma

Ancheta în cazul celor doi români, Karol Racz şi Alexandru Isztoika Loyos, suspectaţi de implicare în violarea unei adolescente italience la Roma, în februarie, va fi preluată de FBI, care va ajuta poliţia italiană în reconstituirea profilului vinovaţilor, informează Il Tempo, în ediţia electronică.

16 afișări
Imaginea articolului FBI se implică în ancheta privind violul de la Roma

FBI se implică în ancheta privind violul de la Roma

Potrivit sursei citate, poliţiştii italieni se află într-un impas după ce rezultatele testelor ADN efectuate în cazul celor doi români au fost negative. "Agenţii Brigăzii Mobile, conduse de Vittorio Rizzi, trebuie să respecte toate procedurile existente, în încercarea de a contura profilul agresorilor în cazul violului din Parcul Caffarella din Roma. Şi aici îşi intră în rol cei de la FBI. În cazul agresiunilor sexuale, specialiştii americani respectă un protocol diferit faţă de cel utilizat de poliţia italiană. Italienii au plecat de la identificarea făcută de prietenul fetei, iar apoi au dat lovitura cu confesiunea «blondului», convinşi că vinovaţi sunt cei doi români. Chiar şi fără ADN. FBI urmează însă o altă procedură. De exemplu, victima ar fi fost interogată «la rece», respectiv după o anumită perioadă de la incident, când amintirile sunt mai clare", scrie sursa citată.

Sursa citată notează că nu trebuie însă excluse alte probe în acest caz. Luni, au sosit din România 22 de probe ADN, aparţinând oamenilor din clanul "blondului" şi românului deţinut într-o închisoare din Bucureşti, Ion Feraru (25 de ani), la care s-a ajuns după ce s-a analizat cromozomul Y al probei genetice găsite în Parcul Caffarella. Potrivit unor surse, chiar şi aceste probe ADN au avut rezultate negative.

Karol Racz şi Alexandru Isztoika Loyos au fost arestaţi după violul care a avut loc la 14 februarie în Parcul Caffarella din Roma. Săptămâna trecută, justiţia italiană a anulat mandatele de arestare pentru violarea adolescentei, dar românii sunt deţinuţi în continuare pentru implicarea în alte delicte. Karol Racz este suspectat de violarea unei femei în vârstă de 41 de ani la 21 ianuarie, iar Loyos Isztoika este acuzat de calomnie, după i-au acuzat pe agenţii de poliţie români că l-ar fi bătut în timpul audierilor.

Citeşte şi:

Doi români, reţinuţi în Italia în cazul violării unei tinere de 14 ani la Roma

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici