FBI se implică în distribuirea controversatului film "The Interview"

FBI se va implica în acţiunile privind distribuirea controversatului film "The Interview", comedia despre asasinarea liderul nord-coreean Kim Jong-un, informează CNN.

2840 afișări
Imaginea articolului FBI se implică în distribuirea controversatului film "The Interview"

Sony anunţă difuzarea online a filmului "The Interview" în Statele Unite ale Americii

Potrivit sursei citate, agenţi FBI vor vizita sau îi vor apela pe responsabilii celor aproximativ 200 de săli de cinema care au acceptat să lanseze filmul, pentru a-i avertiza că se expun unor posibile ameninţări.

CNN menţionează, totuşi, că nu există niciun indiciu privind un eventual complot asupra celor care vor dori să meargă în cinematografe.

Studiourile Sony au anunţat, miercuri, că "The Interview", comedia despre liderul nord-coreean Kim Jong-un, va fi distribuită online şi pe platforme video-on-demand (VoD), după ce a făcut publică decizia de a lansa filmul în peste 200 de cinematografe din SUA, începând cu prima zi de Crăciun.

"A fost dintotdeauna intenţia Sony de a avea o platformă naţională pentru distribuirea acestui film", a declarat Michael Lynton, preşedintele şi CEO al Sony's Entertainment.

Sony Pictures a decis săptămâna trecută să anuleze lansarea filmului, programată pentru 25 decembrie. Decizia a venit după apariţia mai multor mesaje de ameninţare la adresa lanţurilor de cinematografe care ar fi difuzat pelicula. Decizia studioului de film a fost criticată atât de Hollywood, cât şi de preşedintele american Barack Obama.

Obama a salutat apoi decizia Sony Pictures de a difuza comedia despre liderul nord-coreean Kim Jong-un într-un număr limitat de săli din Statele Unite ale Americii, ignorând astfel ameninţările cu represalii prin atacuri informatice ale piraţilor cibernetici care se identifică sub numele de Guardians of Peace (GOP).

Filmul, care prezintă un complot fictiv al CIA de a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, a declanşat mânia administraţiei de la Phenian care ar fi în spatele atacului informatic asupra Sony Pictures, potrivit autorităţilor americane. Coreea de Nord a negat implicarea în acest atac, dar i-a lăudat pe autori.

Pe 24 noiembrie, Sony Pictures a fost ţinta unui atac informatic masiv revendicat de "GOP" sau "Guardians of Peace" ("Gardienii Păcii", n.r.), atribuit de către Biroul Federal de Investigaţii (FBI) Coreei de Nord. Atacul fără precedent a blocat sistemul informatic al companiei şi a dus la difuzarea pe internet, ilegal, a cinci filme ale Sony, unele dintre ele nelansate oficial, precum şi la publicarea a numeroase documente şi e-mailuri interne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici