Federica Mogherini va efectua, în perioada 23-24 martie, o vizită oficială în Cuba

Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, va efectua, în perioada 23-24 martie, o vizită oficială în Cuba, în contextul normalizării relaţiilor diplomatice între Havana şi Bruxelles, relatează agenţia ANSA.

134 afișări
Imaginea articolului Federica Mogherini va efectua, în perioada 23-24 martie, o vizită oficială în Cuba

Federica Mogherini va efectua, în perioada 23-24 martie, o vizită oficială în Cuba (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această vizită, care are loc într-un "moment crucial în negocierile dintre UE şi Cuba", este prima efectuată la Havana de către un şef al diplomaţiei europene.

În Cuba, Federica Mogherini urmează să aibă întrevederi cu ministrul cubanez de Externe Bruno Rodriguez, cardinalul Jaime Ortega şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Discuţiile dintre şefa diplomaţiei europene şi oficiali cubanezi se vor concentra asupra ultimelor evoluţii din Cuba şi perspectivele cooperării între Bruxelles şi Havana.

La 10 februarie 2014, statele membre UE au aprobat iniţierea unui proces vizând normalizarea relaţiilor cu Havana, după o pauză de peste zece ani, pentru a încuraja autorităţile cubaneze să continue reformele în domeniul drepturilor omului.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, va efectua, la rândul său, pe 11 mai, o vizită oficială în Cuba, prima vizită a unui şef de stat francez pe insula comunistă.

Cuba parcurge de asemenea un proces de normalizare a relaţiilor cu Statele Unite, anunţat la 17 decembrie 2014 atât de preşedintele american Barack Obama, cât şi de omologul său cubanez Raul Castro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici