Femeile din nordul Italiei ar putea fi plătite pentru a nu avorta

Propunerea consilierului de extrema dreapta din Piemont stârneşte controverse.

1333 afișări
Imaginea articolului Femeile din nordul Italiei ar putea fi plătite pentru a nu avorta

Femeile din nordul Italiei ar putea fi plătite pentru a nu avorta

Femeile însărcinate din regiunea Piemont, nordul Italiei, ar putea fi plătite cu 4.000 de euro pentru a nu face avort, a propus un consilier de extremă dreapta,  transmite The Guardian.  

Propunerea sa a stârnit critici din partea partidelor de opoziţie şi a grupurilor feministe. 

Maurizio Marrone, consilier regional pentru politici sociale, prevede ca regiunea să ofere 400.000 de euro asociaţiilor anti-avort, care la rândul lor ar pune banii la dispoziţia a 100 de femei pentru a le convinge să nu avorteze.

În Piemont se vor naşte încă 100 de copii”, a spus Marrone, un politician de la partidul Fraţii Italiei .

Schema a fost imediat condamnată, un alt consilier din Piemont, Sarah Disabato, care a declarat că  „ darul este deghizat ca ajutor pentru femeile care aleg să avorteze din cauza problemelor economice”. 

Non Una di Meno, o alianţă feministă, s-a declarat dezgustată, dar nu surprinsă de iniţiativă, acuzându-l pe Marrone că foloseşte femeile şi corpurile lor în „scopuri electorale şi de poziţionare politică mizerabilă”.

„Maternitatea este o alegere”, a scris alianţa pe Facebook. 

Avortul a fost legalizat în Italia în 1978 sub legislaţia numită Legea 194. Cu toate acestea, femeile se luptă să aibă acces la avorturi sigure din cauza numărului mare de medici ginecologi care refuză să întrerupă sarcina din motive morale. Şapte din 10 medici din Italia sunt „obiectori morali”.  

O coaliţie de dreapta formată din Fraţii Italiei, Liga şi Forza Italia şi-a asigurat conducerea Piemontului în 2019. Partidele concurează împreună la alegeri generale, următoarele alegeri urmând să aibă loc în primăvara anului 2023. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici