Fenomen bizar apărut într-un lac vechi de 50.000 de ani. Apa şi-a schimbat brusc culoarea

Un fenomen nemaiîntâlnit s-a petrecut în India, unde Lacul Lonar şi-a schimbat brusc culoarea în ultimele zile, iar experţii nu înţeleg care este motivul, precizează CNN.

3156 afișări
Imaginea articolului Fenomen bizar apărut într-un lac vechi de 50.000 de ani. Apa şi-a schimbat brusc culoarea

Fenomen bizar apărut într-un lac vechi de 50.000 de ani. Apa şi-a schimbat brusc culoarea

Aceeaşi sursă menţionează că un posibil motiv ar fi fost legată de creşterea salinităţii apei ori de alge, sau ambele, spun oamenii de ştiinţă. Un asemenea caz s-a mai petrecut în statul american Utah şi în Australia, unde apa lacurilor Great Salt Lake, respectv Hillier s-a modificat brusc. 
 
„Arată foarte roşu în acest an pentru că salinitatea apei a crescut. Cantitatea de apă s-a redus şi lacul a devenit mai puţin adânc, deci salinitatea a crescut şi a provocat aceste schimbări interne"., a spus Kharat un geolog local pe contul de Twitter de oficiul de turism din statul Maharahstra. 
 
De asemenea, acesta a precizat că s-a mai întâmplat acest fenomen, dar nu a fost atât de evident. Mostre din lac au fost trimise la mai multe laboratoare. „După ce vor fi studiate vom putea spune cu exactitate de ce apa lacului s-a înroşit", spune Kharat.
 
Lacul, care este situat la aproximativ 500 de kilometri la est de Mumbai, s-a format după ce un meteorit a lovit Pământul în urmă cu aproximativ 50.000 de ani, potrivit CNN News. Este o atracţie turistică populară şi a fost studiat de oamenii de ştiinţă din întreaga lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici