Fenomen extrem în Cuba: un nor de praf ce conţine materii foarte nocive, virusuri, bacterii şi ciuperci, a acoperit cerul

  • Un nor de praf saharian a acoperit cerul Cubei
  • Acesta conţine particule de fier, calciu, fosfor siliciu şi mercur, dar şi virusuri, bacterii şi ciuperci
  • Experţii cataloghează fenomenul ca fiind extrem de nociv pentru sănătatea umană
1576 afișări
Imaginea articolului Fenomen extrem în Cuba: un nor de praf ce conţine materii foarte nocive, virusuri, bacterii şi ciuperci, a acoperit cerul

Sursă foto: Yahoo News

Un nor de praf saharian a acoperit cerul Cubei, fenomenul urmând să persiste pentru două zile. Din cauza conţinutului periculos al norului, dar şi a temperaturii crescute care este determinată de prezenţa sa, în zona afectată pot apărea afecţiuni respiratorii, informează AFP.
 
La Guantanamo a fost înregistrată o temperatură record petnru această perioadă, 37,4 grade Celsius. Specialiştii explică faptul că norii formaţi în urma furtunilor de nisip din Sahara călătoresc purtaţi de vânt şi conduc la creşterea bruscă a temperaturilor.
 
Fenomenul din acest sezon este mai violent decât în alţi ani, concentraţia de praf fiind cu mult peste normal, mai arată sursa citată.
 
„Norul provoacă o deteriorare semnificativă a calităţii aerului şi este nociv pentru sănătatea umană. El conţine fier, calciu, fosfor siliciu şi mercur, dar şi virusuri, bacterii şi ciuperci”, a declarat Eugenio Mojena, om de ştiinţă din Cuba.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici