Fermieri cu tractoare au blocat puncte de trecere a frontierei din Cehia

Fermieri din Cehia, Slovacia şi Polonia au protestat joi de-a lungul graniţei, blocând unele puncte de trecere a frontierei cehe şi cerând mai puţină birocraţie şi schimbări în politicile UE.

393 afișări
Imaginea articolului Fermieri cu tractoare au blocat puncte de trecere a frontierei din Cehia

Fermieri cu tractoare au blocat puncte de trecere a frontierei din Cehia

Protestatarii s-au plâns de preţurile scăzute ale produselor lor, de costurile ridicate privind producţia, de importurile ieftine şi de constrângerile impuse de iniţiativa UE legată de schimbările climatice, relatează Reuters.

Fermierii au blocat punctul de trecere Hodonin-Holic, de la graniţa Cehiei cu Slovacia. Printre protestatari au fost şi fermieri maghiari.

Fermieri cehi şi polonezi au blocat, de asemenea, parţial, un punct de trecere a frontierei cu zeci de tractoare.

Camera agrară cehă a arătat că 3.000 de tractoare au participat la proteste numai în Cehia.

"Faptul că fermierii protestează în întreaga Uniune Europeană este o dovadă clară că este esenţial să se abordeze redefinirea termenilor politicii agricole a UE", a arătat Camera într-o declaraţie comună cu principalele organizaţii de fermieri din alte ţări.

Fermierii slovaci au condus, de asemenea, tractoare prin capitala Bratislava.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici