Fermierii din sudul Ucrainei au început să recolteze cerealele. Invazia rusă afectează agricultura

Fermierii din regiunea Odesa au început campania de recoltare a cerealelor, au anunţat duminică oficialii regionali, potrivit Sky News.

3598 afișări
Imaginea articolului Fermierii din sudul Ucrainei au început să recolteze cerealele. Invazia rusă afectează agricultura

Fermierii din Ucraina au finalizat campania de însămânţare a cerealelor, dar, din cauza războiului, Ministerul Agriculturii nu a prezentat nicio o evaluare oficială.

Anterior, oficialii ucraineni au declarat că fermierii plănuiau să semene 14,2 milioane de hectare de cereale de primăvară în acest an, în scădere de la 16,9 milioane de hectare în 2021, din cauza invaziei ruseşti.

Administraţia regională din Odesa a anunţat că fermierii locali au început treieratul orzului de iarnă şi că producătorii vor recolta cereale timpurii de pe 1,06 milioane de hectare, inclusiv orz de iarnă de pe 244.000 de hectare.

De asemenea, fermierii vor recolta grâu de iarnă de pe 551.000 de hectare de teren.

În 2021, Ucraina a recoltat 84 de milioane de tone de cereale, în creştere de la 65 de milioane de tone în 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici