Fetiţa blondă din tabăra de romi din Grecia va fi dată în grija unei familii adoptive bulgare

Maria, fetiţa blondă descoperită într-o tabără de romi din Grecia şi ai cărei părinţi sunt de origine bulgară, va fi dată în grija unei familii adoptive.

650 afișări
Imaginea articolului Fetiţa blondă din tabăra de romi din Grecia va fi dată în grija unei familii adoptive bulgare

Fetiţa blondă din tabăra de romi din Grecia va fi dată în grija unei familii adoptive bulgare

Maria, fraţii şi surorile ei din Nikolaevo, în apropiere de Stara Zagora, vor fi plasaţi în familii adoptive, prin programul SOS Satele Copiilor, a dezvăluit Detelina Kotevska de la Agenţia pentru Protecţia Copilului, pentru postul de televiziune bTV, relatează site-ul Novinite.com.

Cei doi mezini ai familiei Rusev vor rămâne cel mai probabil cu mama lor, dar într-un centru specializat.

Kotevska susţine că ea încă nu ştie când se va întoarce Maria în Bulgaria, dar a asigurat că Agenţia pentru Protecţia Copilului o va primi încă de la graniţă.

Soţii de etnie romă Atanas şi Saşka Rusev, care trăiesc în Bulgaria şi sunt suspectaţi că şi-ar fi vândut fetiţa născută în Grecia unui cuplu de romi, au şi alţi copii la fel de blonzi ca Maria şi care chiar seamănă cu aceasta. Soţii Rusev, în vârstă de 35 şi, respectiv, 38 de ani, locuiesc cu cinci dintre cei nouă copii ai lor, într-o cameră în care singurul mobilier este reprezentat de o sobă pe lemne şi un pat dublu. Părinţii, şomeri, trăiesc din ajutor social şi munci ocazionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici