Fidel Castro fotografiat în grădina reşedinţei sale

Liderul cubanez, Fidel Castro, în vârstă de 83 de ani, a apărut în grădina reşedinţei sale din Havana, alături de un oficial al Partidului Comunist Chinez, într-una dintre puţinele fotografii în care a fost surprins afară în ultimii trei ani şi publicată vineri în presa locală.

21 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro fotografiat în grădina reşedinţei sale

Fidel Castro fotografiat în grădina reşedinţei sale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul preşedinte cubanez, care nu şi-a mai făcut apariţia în public din 2006, când i-a cedat puterea fratelui său, Raul, din motive de sănătate, l-a primit joi pe Wu Banggo, preşedinte al Parlamentului chinez, care şi-a încheiat vizita de trei zile în insula comunistă.

Potrivit fotografiei efectuate de fiul său, Alex, acesta dă mâna cu Wu şi poartă o cămaşă şi nu treningul pe care îl poată de obicei de când este în convalescenţă.

Starea de sănătate a lui Fidel Castro, considerată secret de stat, s-a ameliorat în mod considerabil în ultimii trei ani. Acesta s-a prezentat foarte bine la sfârşitul lui august într-o înregistrare în care discuta foarte vioi şi animat cu studenţii venezuelani sosiţi în vizită.

În pofida retragerii sale oficiale, liderul cubanez continuă să exercite o influenţă puternică în special prin publicarea periodică a reflecţiilor pe tema problemelor de actualitate şi prin întâlnirile cu liderii statelor prietene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici