Finlanda a preluat oficial preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE de la România

Finlanda a preluat luni preşedinţia prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene de la România şi a adoptat sloganul "O Europa sustenabilă - Un viitor sustenabil", relatează site-ul agenţiei Dpa.

861 afișări
Imaginea articolului Finlanda a preluat oficial preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE de la România

Finlanda a preluat preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE

Principala activitate pe care se va concentra mandatul Finlandei va fi promovarea acţiunilor climatice ale Uniunii Europene la nivel global.

Acest lucru va include şi un angajament privind atingerea unei neutralităţi din punct de vedere climatic până în anul 2050, a informat premierul finlandez Antti Rinne.

Printre provocările pe care le va înfrunta UE în următoarele şase luni se află şi ieşirea amânată a Marii Britanii din Blocul comunitar, care în prezent este programată să aibă loc pe 31 octombrie.

Theresa May şi-a anunţat în luna mai demisia din funcţia de premier al Marii Britanii, după ce înţelegerea negociată de ea cu Bruxellesul a fost respinsă de Parlamentul britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici