Finlanda prelungeşte închiderea frontierei sale cu Rusia până în aprilie

  • Guvernul Finlandei a anunţat joi că va prelungi închiderea frontierei sale cu Rusia pentru încă două luni, până la data de 14 aprilie.
  • Oficialii de la Helsinki afirmă că nu văd niciun semn că Moscova şi-a oprit "operaţiunea hibridă" de îndreptare a migranţilor spre graniţa cu Finlanda.
147 afișări
Imaginea articolului Finlanda prelungeşte închiderea frontierei sale cu Rusia până în aprilie

Finlanda prelungeşte închiderea frontierei sale cu Rusia până în aprilie

Finlanda a închis frontiera terestră de 1.340 de kilometri la sfârşitul anului trecut, după ce aproximativ 1.300 de migranţi fără documente sau vize adecvate au sosit la graniţă începând din septembrie, un număr neobişnuit de mare, la doar câteva luni după ce Finlanda a aderat la Alianţa Nord-Atlantică.

Majoritatea migranţilor provin din Orientul Mijlociu şi Africa, scrie AP.

Guvernul a afirmat că "migraţia instrumentalizată" din Rusia reprezintă "o ameninţare serioasă la adresa securităţii naţionale şi a ordinii publice din Finlanda".

"Nu am văzut niciun semn că Rusia îşi schimbă comportamentul. Dimpotrivă, informaţiile pe care le-am primit confirmă evaluarea noastră că Rusia îşi continuă operaţiunea hibridă", a declarat ministrul finlandez de Interne, Mari Rantanen. "Avem motive să credem că această situaţie va continua pentru o perioadă de timp".

Potrivit lui Rantanen, există "sute, dacă nu chiar mii de migranţi" care stau în prezent în apropierea frontierei şi care aşteaptă şansa de a trece în Finlanda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici