Finlanda se confruntă cu o creştere a numărului de cereri de azil de la persoane care vin din Rusia

Finlanda pregăteşte un set de măsuri deoarece se confruntă cu o creştere a numărului de cereri de azil de la persoane care sosesc din Rusia.

242 afișări
Imaginea articolului Finlanda se confruntă cu o creştere a numărului de cereri de azil de la persoane care vin din Rusia

Finlanda înregistrează o creştere a numărului de solicitanţi de azil din ţări terţe care sosesc la punctele sale de trecere a frontierei cu Rusia. Ca urmare, finlandezii se pregătesc să „ia măsuri” pentru a gestiona situaţia, a declarat marţi ministrul finlandez de interne.

„Numărul a crescut semnificativ într-un timp scurt. Autorităţile din Rusia şi-au schimbat modul de lucru pentru a permite călătoriile în Finlanda în ciuda lipsei documentelor", a declarat ministrul de Interne Mari Rantanen, potrivit Reuters.

Aproximativ 60 de solicitanţi de azil au sosit din Rusia începând de luni dimineaţa, potrivit ministrului. În perioada 1 august-12 noiembrie, doar 91 de persoane fără documente au ajuns la frontiera finlandeză, potrivit autorităţii de grăniceri din Finlanda.

Ministerul de Interne va pregăti o propunere care ar putea permite oficialilor să limiteze traficul de frontieră sau închiderea unor puncte de trecere, a spus Rantanen.

Finlanda, membru NATO, are o graniţă de 1.340 de kilometri cu Rusia, care serveşte şi drept graniţă externă a Uniunii Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici