Finlanda vrea să găzduiască eventualul summit al lui Joe Biden şi Vladimir Putin

  • Finlanda se oferă să găzduiască eventualul summit al lui Joe Biden şi Vladimir Putin
  • Preşedinţia de la Helsinki: "Finlanda a transmis Washingtonului şi Moscovei disponibilitatea de a organiza întâlnirea"
  • Preşedintele SUA, Joe Biden, i-a propus omologului său din Rusia, Vladimir Putin, organizarea unui summit
603 afișări
Imaginea articolului Finlanda vrea să găzduiască eventualul summit al lui Joe Biden şi Vladimir Putin

Finlanda a propus, vineri, să găzduiască eventualul summit al preşedinţilor din Statele Unite şi Rusia, Joseph Biden şi Vladimir Putin, anunţă Preşedinţia de la Helsinki.

"Finlanda a transmis Washingtonului şi Moscovei disponibilitatea de a organiza întâlnirea", a comunicat Biroul preşedintelui Finlandei, Sauli Niinistö, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Figaro..

Finlanda a găzduit în iulie 2018 întâlnirea preşedintelui american din acel moment, Donald Trump, cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin.

Administraţia Joseph Biden a anunţat, joi, expulzarea a zece diplomaţi ruşi şi impunerea de noi sancţiuni împotriva Moscovei, din cauza ingerinţelor electorale şi atacurilor cibernetice, dar Jake Sullivan, consilierul prezidenţial american pentru Securitate Naţională, a declarat că Washingtonul nu vrea escaladarea crizei. Jake Sullivan a declarat că Statele Unite vor să aibă "o reacţie semnificativă şi credibilă, nu să amplifice criza". Preşedintele SUA, Joseph Biden, şi omologul său din Rusia, Vladimir Putin, ar trebui să organizeze un summit "pentru a discuta toate problemele din relaţia bilaterală". "Poate exista o relaţie stabilă şi previzibilă. Credem că acţiunile de acum şi diplomaţia în general pot produce rezultate mai bune pentru relaţiile bilaterale", a subliniat Jake Sullivan.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a vorbit marţi, prin telefon, cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin. Joseph Biden a reafirmat angajamentul SUA de a susţine suveranitatea Ucrainei şi a pledat pentru dialog strategic pentru controlul armamentului, propunând organizarea unui summit.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat că va riposta la sancţiunile impuse de Statele Unite, iar ambasadorul american, John Sullivan, a fost convocat la Ministerul rus de Externe pentru o "discuţie dură".

Vineri, Kremlinul a denunţat "obsesia" SUA de a impune sancţiuni Rusiei, dar a subliniat că preşedintele Vladimir Putin este favorabil "normalizării relaţiilor bileterale şi reducerii tensiunilor". Preşedintele Vladimir Putin nu impune "precondiţii" pentru un eventual summit, a comunicat Kremlinul, conform agenţiei Tass.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici