Fiul principalei martore în cazul Mailat, cercetat de magistraţii italieni

Magistraţii italieni îl cercetează pe fiul principalei martore în cazul lui Nicolae Romulus Mailat, românul de etnie romă acuzat pentru uciderea, la sfârşitul lunii octombrie, a Giovannei Reggiani, informează cotidianul Il Messagero, în pagina electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Fiul principalei martore în cazul Mailat, cercetat de magistraţii italieni

Fiul principalei martore în cazul Mailat, cercetat de magistraţii italieni

Mailat, care a fost reţinut chiar în noaptea uciderii Giovannei Reggiani, a indicat numele preuspusului complice, care nu dispune de un alibi solid.

Conform cotidianului Il Messagero, procurorul-adjunct Italo Ormanni şi magistratul Maria Bice Barborini nu au nici o îndoială în privinţa rolului jucat în acest caz de Mailat, al cărui proces va începe până la sfârşitul lunii ianuarie.

Românul, în vârstă de 24 de ani, a fost pus sub acuzare în baza mărturiei Emiliei, o conaţională care locuia în aceeaşi tabără şi care a declarat că l-a văzut transportând trupul Giovannei Reggiani şi aruncându-l într-o groapă. În timpul primelor interogatorii, Mailat nu a oferit nici un element care să-l disculpe, însă ulterior, în faţa magistratului, l-a nominalizat drept complice pe fiul Emiliei.

"Am fost la cumpărături. La întoarcere, m-am întâlnit cu fiul Emiliei şi apoi cu acea doamnă. «Hai s-o jefuim», mi-a spus prietenul meu", a declarat Mailat, recunoscând că, în cele din urmă, s-a lăsat convins. "Am fugit cu geanta. Când m-am întors, am văzut că el o omorâse pe acea doamnă", a adăugat el, conform ziarului Il Messagero.

Fiul Emiliei, un tânăr în vârstă de 18 ani, se apără, dar nu dispune de un alibi solid. "Nu aş fi putut agresa vreo persoană la acea dată. Cu câteva zile înainte căzusem şi nu puteam să merg bine. Puteţi să verificaţi la medic", a spus tânărul.

Il Messagero afirmă că într-adevăr tânărul a fost la medic, dar consecinţele micului incident nu erau atât de grave încât să-l împiedice să agreseze femeia.

Ziarul adaugă că începerea procesului lui Mailat este iminentă, acuzarea mai aşteptând rezultatele analizelor asupra unei pete de sânge descoperite pe un stâlp de la Tor di Quinto şi a petelor de sânge de pe geanta victimei. Pentru moment, magistraţii nu au la dispoziţie nici înregistrarea convorbirilor purtate de pe telefonul Giovannei Reggiani, care nu a fost recuperat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici